Kalender

21 Januari 2020 - 21 Februari 2020
 • 2lång 4ever - En arkivutställning om Andra Långgatan i Göteborg.

  Den 10 januari öppnar utställningen 2Lång 4Ever där 44 studenter vid Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborgs universitet, undersöker Andra Långgatans tidslager genom arkivens fragmentariska spår. Studenterna vid HDK har under hösten 2019 gått in i Riksarkivets Landsarkiv för att undersöka dess spår och gränssnitt. Resultatet är en utställning som undersöker Andra Långgatans tidslager genom arkivens fragmentariska spår.

  Utställningen pågår fram till den 9 april och kan ses under följande öppettider:
  Måndag-onsdag: 10.00 - 16.00
  Torsdag: 12.00-20.00
  Fredag: 12.00-16.00
  *Lördag: 10.00 - 15.00 (*Första helgfria lördagen i månaden)

  Var: Arkivgatan 9, Göteborg.

  Tider:

   

 • ALARM arbetsmarknadsmässa

  ALARM arbetsmarknadsmässa anordnas för dig som studerar vid Sahlgrenska akademin där du får möjlighet att träffa framtida arbetsgivare och kollegor. Ta chansen att bredda ditt kontaktnät inför sommarjobb och kommande arbetsliv.

  Mässan är uppdelad efter institutionens tre sektioner och anordnas på tre olika adresser: 
  Farmacisektionen: Chalmers konferenscenter (Chalmersplatsen 1).
  Sjukvårdssektionen: Academicum (Medicinaregatan 3).
  Tandvårdssektionen: Vid Molnen (Medicinaregatan 11).

  För mer information besök mässans hemsida.

  Var: Se beskrivning.

  Tider: 12:00 – 16:00

   

 • After work med forskare: konflikternas Mellanöstern

  After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Den 21 januari är temat konflikternas Mellanöstern. Den arabiska våren, kriget i Syrien, kampen mot IS och de omfattande demonstrationerna i länder som Iran, Irak och Libanon pågår för tillfället. 

  Vad händer i Mellanöstern just nu? Vad skiljer länderna och vad är gemensamt? Vilken roll spelar USA, Ryssland, Israel, Saudiarabien och Iran? Förändras dynamiken när USA drar sig tillbaka och inte längre är att lita på? 

  Medverkar gör:
  Isabell Schierenbeck, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och expert på Mellanösternpolitik.
  Rouzbeh Parsi, lektor i historia vid Lunds universitet och chef för Utrikespolitiska institutets Mellanöstern- och Nordafrikaprogram.

  Moderator för kvällen är Mattias Hagberg, journalist och författare. 

  Var: Pustervik, Göteborg.

  Tider: 17:30 – 19:00

   

 • Forskaren som aktivist: Bo Rothstein

  I samarbete med Folkuniversitetet arrangerar Jonsereds Herrgård vid Göteborgs universitet föreläsningsserien forskare som aktivist där forskarens samhällsengagemand diskuteras. Är den personliga drivkraften ett problem eller kan den utveckla forskningen? Vad krävs för att vara vetenskapligt professionell och hur hanterar forskaren den ädla konsten att sitta på dubbla stolar?

  Den 22 januari deltar Bo Rothstein, professor i statsvetenskap, Sveriges mest citerade statsvetare i internationella vetenskapliga tidskrifter men också känd för sina kritiskt reflekterande artiklar i dagspress, i ett samtal om vetenskap och samhällsengagemang  tillsammans med Lena Ulrika Rudeke, verksamhets- och programansvarig vid Jonsereds Herrgård, Göteborgs universitet.

  Samtalet pågår i cirka en timme och är gratis samt öppet för alla. Efteråt följer mingel och öppen diskussion. 

  Var: Kvarterscenen 2Lång

  Tider: 19:00 – 21:00

   

 • Kunskapslunch - Flygresorna och klimatet

  Vid kunskapsluncherna får du möjlighet att lyssna till Handelshögskolans forskare som presenterar sin senaste forskning. Kunskapsluncherna pågår löpande under vårterminen och är öppen för alla, ingen föranmälan krävs.

  Den 28 januari delar Erik Lundberg med sig av färska forskningsresultat om svenskars semestervanor kopplat till klimatutsläpp. Hur kan vi semestra klimatsmart och vilka styrmedel och verktyg skulle vi kunna använda för att minska klimatutsläppen från våra semestrar.  

  Var: Göteborgsrummet, restaurang Handelsrätten, Handelshögskolan, Vasagatan 1.

  Tider: 12:15 – 13:00

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se