Kalender

03 April 2020 - 03 Maj 2020
 • 2lång 4ever - En arkivutställning om Andra Långgatan i Göteborg.

  Den 10 januari öppnar utställningen 2Lång 4Ever där 44 studenter vid Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborgs universitet, undersöker Andra Långgatans tidslager genom arkivens fragmentariska spår. Studenterna vid HDK har under hösten 2019 gått in i Riksarkivets Landsarkiv för att undersöka dess spår och gränssnitt. Resultatet är en utställning som undersöker Andra Långgatans tidslager genom arkivens fragmentariska spår.

  Utställningen pågår fram till den 9 april och kan ses under följande öppettider:
  Måndag-onsdag: 10.00 - 16.00
  Torsdag: 12.00-20.00
  Fredag: 12.00-16.00
  *Lördag: 10.00 - 15.00 (*Första helgfria lördagen i månaden)

  Var: Arkivgatan 9, Göteborg.

  Tider:

   

 • Vad fan är liberal arts?

  Fredag den 13 mars hålls vernissage för utställningen "Vad fan är Liberal Arts?" av Frida Jensen, student vid kanidatprogrammet i liberal arts, i samarbete med Göteborgs universitet och insitutionen för filosofi, lingivistik och vetenskapsteori. 

  Uställningen möter missuppfattnigen om att kandidatprogrammet Liberal arts på GU är en konstutbildning och innehåller verk som är inspirerade av innehållet från utvalda kurser på programmet.

  Utställningen visas på Humanisten mellan den 13 mars - 13 april. För mer information om utställningen och vernissagen klicka här. 

  Var: Humanisten, Renströmsgatan 6.

  Tider:

   

 • SAKS jubileumsbal

  Lördagen den 4 april firar Sahlgrenska akademins studentkår (SAKS) 10 årsjubileum med jubileumsbal. Firandet kommer att bjuda på en tillställning med god mat, dryck och underhållning. 

  Alla studenter och alumner vid SAKS är välkomna att delta. För mer information om SAKS vårbal, tid och plats - besök evenemangets Facebooksida. 

  Var:

  Tider: 18:00 – 01:00

   

 • After work med forskare: Unga revolter och rörelser

  After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Den 22 april är temat unga revolter och rörelser.

  Från Chile till Hongkong reser sig folk mot rådande maktstrukturer. De unga generationerna, uppväxta i den digitala världen och i skuggan av klimathotet, är ofta drivande. Är det en ny global revolt vi ser? Och kan den i så fall rädda världen?

  Medverkar gör:

  Hans Abrahamsson, docent i freds- och utvecklingsforskning.
  Maja
   Gustafsson, forskare, Tankesmedjan Resolution Foundation i London.
  Mattias Wahlström, docent i sociologi.
  Fler medverkande tillkommer.

  Moderator för kvällen är Mattias Hagberg, journalist och författare. 

  Var: Scenen 2Lång.

  Tider: 19:00 – 20:30

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se