Kalender

21 Februari 2020 - 21 Mars 2020
 • After work med forskare: Den ökade ojämlikheten i Sverige

  Afterwork med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Den 24 februari är temat den ökade ojämlikheten i Sverige, som efter att ha varit ett av världens mest jämlika länder nu har rekordstora ekonomiska klyftor. 

  Medverkar gör:
  Birgitta Jansson, universitetslektor vid institutionen för socialt arbete och expert på inkomströrlighet och fattigdom.
  Lars-Olof Johansson, docent i psykologi vid Institutionen för psykologi och exoert på beslutsfattande, resurshantering och rättvisa.
  John Lapidus, gästforskare i ekonomisk historia vid Handelshögskolan och expert på välfärdens finansiering.
  Moderator för kvällen är Mattias Hagberg, journalist och författare. 

   

  Var: Pustervik, Göteborg.

  Tider: 17:30 – 19:00

   

 • Förortens egna röster

  Tillsammans med Folkuniversitetet arrangerar Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet lunchföreläsningar där ny forskning presenteras och diskuteras. Den 3 mars förläser Peter Esaiasson, professor vid Statsvetenskapliga institutionen, om studien som senare blev boken "Förorten - ett samhällsvetenskapligt reportage" där förortsbor som sällan ges utrymme i media får dela med sig av sina tankar och erfarenheter.

  Var:

  Tider: 12:15 – 13:00

   

 • Heder, rätt och moral

  Tillsammans med Folkuniversitetet arrangerar Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet lunchföreläsningar där ny forskning presenteras och diskuteras. Den 17 mars föreläser Johan Rosquist, doktor vid Insitutionen för sociologi och arbetsvetenskap, om Hederskultur och hur det bilder ett informellt rättssystem som på moraliska grunder hamnar i konflikt med den svenska rätten. 

  Var: Dragonen, Samhällsvetenskapliga fakulteten, Sprängkullsgatan 19.

  Tider: 12:15 – 13:00

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se