Kalender

09 December 2019 - 09 Januari 2020
 • Ett HUM om: med kriminalromanen som mall.

  Föreläsningsserien "Ett hum om..." anordnas av Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet och lyfter fram humanistiska perspektiv på samtida frågor. Den 20 november föreläser Chloé Avril, lektor i engelsk litteraturvetenskap, om hur man inom rörelsen Svarta pantrarna har valt att använda sig av kriminalromanens sätt att berätta för att ställa viktiga frågor om brott, straff och rättvisa i kampen för svarta människors rättigheter. 

  Var: Göteborgs stadsbibliotek.

  Tider: 13:00 – 14:00

   

 • AW med forskare: Brott och straff

  After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Den 10 december är temt Brott och straff. Hur kan otryggheten öka när kriminaliteten minskar? Vad händer med samhället när fakta och upplevelse glider isär? Vilken roll har fängelser, kriminalvård och straff i ett modernt samhälle? Är "hårdare tag" vägen framåt eller borde det satsas på förebyggande insatser? Det är några av frågorna som panelen kommer att diskutera. 

  Medverkar gör: 
  Alva Stråge, doktor i teoretisk filosofi och expert på neurovetenskapliga och moraliska frågor kopplade till rättssystemet.
  Sven-Åke Lindgren, professor emeritus i sociologi och expert på kriminologi och rättssociologi.
  Cajsa Moberger Arcari, utvecklingsledare inom kriminologi på Social resursförvaltning, Göteborgs Stad.

  Moderator för kvällen är Mattias Hagberg, journalist och författare. 

  Var: Pustervik.

  Tider: 17:00 – 19:00

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se