"Jag älskar att vara arg"

Jag älskar att vara arg. Och Malou och hennes sjuka gäster verkar älska att göra mig helt vansinnig. Jag glömmer till exempel aldrig när hon lät Paolo Roberto definiera feminism någon gång kring 2009. Jag satt i min dåvarande lägenhet, en etta på 20 kvadrat, och började drömma om att bli slagen riktigt, riktigt hårt över fontanellen. Så jag kunde få börja om.

I morse hälsade Göteborgs Postens politiska redaktör Alice Teodorescu på i Malous soffa. Hon har känt inom sig och bestämt sig för att hon inte tror på samhällsklasser. Eller könsmaktsordningen. 

“Kvinnor måste sluta vara arga på de män de har valt”, säger Alice. Jag drar näven i ett Trivial Pursuit från tidigt -90 tal som jag använder som musmatta och känner hur huvudvärken drar mig i nackskinnet. Malou lyssnar inte och ställer inga följdfrågor. Hon är trött och vill gå hem. Hon har velat gå hem sen 2010. Jag respekterar och relaterar till känslan givetvis, jag vill alltid gå hem så fort jag rör mig utanför dörren.

Men till skillnad från mig har Malou tagit på sig uppgiften att folkbilda alla oss daglediga. En uppgift hon, med anledning av tröttman, inte klarar med bravur.

När klockan har slagit tolv är allt över. Jag stänger av teven och sitter och stirrar tomt ut över ett pissgrått Göteborg och tänker att ingenting spelar någon roll. Världen befolkas av dårar och min hemtenta är en piss i Mississippi i jämförelse.

Perspektiven har återvänt. Prestationsångesten lättar och jag kan börja skriva på min snustorra tenta igen. Fan vad jag älskar Malou!

 

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se