Foto: Violetta Kovacka.

Nya på jobbet

Vad drömmer de om, vad har de gjort tidigare och när grät de senast? Spionen har träffat Nora Myrne Widfors och Sara Gabrielsen – ny ordförande respektive vice ordförande för Göteborgs universitets studentkårer för att ta reda på vilka förväntningar de har inför det kommande verksamhetsåret.

Hur känns det med nytt jobb?
Sara: – Både spännande och roligt! Eller rättare sagt försiktigt roligt. 

Nora: – Jag känner likadant! Det ska bli intressant och lärorikt men först behöver jag lite semester. 

Vilka förväntningar har ni?
Nora: – Jag tror att det kommer bli svårt men att vi kommer lära oss mycket om varandra och om utbildningsbevakning. Det kommer bli en spännande tid!

Sara: – Jag har en dröm om att göra en utredning om studenters psykosociala hälsa, precis som jag gjorde under min tid som ordförande för SAKS (Sahlgrenska akademins studentkår). 

Vad vill ni genomföra under det kommande verksamhetsåret?
Sara: – Hälsoutredningen som jag nämnde. Det är viktigt att utreda vad som skapar stress och det är något som jag tror måste göras för alla studenter. Vi fick väldigt bra återkoppling av studenterna när vi gjorde utredningen på SAKS och det känns som en viktig sak att göra. 

Nora: – Jag kan inte komma på något konkret men vi måste se till att GUS verkligen stöttar kårerna. Att man inte enbart deltar på möten med universitetet utan att man också är närvarande och ger stöd till kårerna. Under tiden som jag var engagerad i Göta studentkår märkte jag att strukturen som finns där skapar mycket stress. 

Vad har ni gjort tidigare?
Nora: – Jag har en kandidatexamen i Globala studier och sedan dess har jag hunnit med att vara ordförande för Göta studentkår. 

Sara: – Jag har läst två av fem år på apotekarprogrammet och har varit kårordförande på SAKS där jag har jobbat med bland annat ekonomi och personalfrågor. 

Nora: – Det där tråkiga som ingen annan vill göra.

Sara: – Haha, det är ju just det som jag tycker är roligt. 

Var det självklart att söka de här tjänsterna?
Sara: – Nej, inte direkt. Det var många om och men kring vad jag skulle göra efter ordförandetiden på SAKS och hur jag skulle gå vidare. Skulle jag fortsätta som ordförande, skulle jag återgå till studierna eller nominera mig själv till GUS? Jag kände för en utmaning till och valde därför GUS. 

Nora: – Nej, jag satt och valde mellan olika alternativ men detta kändes mest intressant och utvecklande. 

 

GUS presidium 2018/2019

Nora Myrne Widfors
Ålder: 24 år.
Aktuell: Nyvald ordförande för Göteborgs universitets studentkårer.
Intressen: ”Ta hand om mina växter, läsa böcker, korsord, prata och dricka vin med vänner.”
När grät du senast? ”Jag var jättenära igår men jag gjorde det inte. Annars grät jag lite i onsdags förra veckan när jag hade alldeles för mycket att göra.”
Vad får dig att skratta hysteriskt? ”Ett riktigt dåligt skämt!”

Sara Gabrielsen
Ålder: 23 år.
Aktuell: Nyvald viceordförande för Göteborgs universitets studentkårer.
Intressen: Katten Dexter, lyssna på ljudböcker, åka båt, spela Harry Potter-spel på mobilen.”
När grät du senast? ”Kan inte komma på senaste gången men det händer när jag får ångest.”
Vad får dig att skratta hysteriskt? ”När jag eller någon annan gör något klantigt!”

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se