Plånboksvänliga aktiviteter i Göteborg

Är du kvar i Göteborg under sommaren, utan det där sommarjobbet som du hade hoppats på? Misströsta inte, det finns en hel del att upptäcka och hitta på som inte kostar många kronor. Vi har samlat ihop några tips på vad du kan göra. 

Parkhäng
Packa en picknickkorg, samla ihop ett brännbollslag eller varför inte bara ta med den där boken som ligger och väntar på att bli läst? Slottsskogen, Botaniska och Trädgårdsföreningen ligger alla centralt, är gratis och perfekta ställen att vistas på under soliga dagar. 

Vill du istället komma bort från stan är Gunnebo slott ett bra alternativ. Förutom vacker slottsmiljö finns även ett ekologiskt café, badplatser och promenadslingor i området.

Gothia Cup
Mellan den 16-22 juli arrangeras Gothia cup som är världens största fotbollsevenemang där ungdomar från hela världen deltar. Matcherna spelas på Heden och är gratis att gå på. 

Konserter på Liseberg
På Lisebergs stora scen arrangeras under sommaren konserter för alla smaker och åldrar. Du betalar endast för inträdet och utöver detta är konserterna gratis. Några av artisterna som besöker Liseberg under sommaren än bland annat Gabrielle, Mary J Blige, Henrik Berggren och Alice Cooper. 

Utflykt till skärgården
Det finns många utflyktsmål i Göteborgsområdet bland annat öarna Göteborgs södra skärgård – Brännö, Styrsö och Vrångö. Hit tar du dig genom att åka spårvagn till Saltholmen och sedan färja till någon av öarna.

Bad och Bastu i Frihamnen
I Jubileumsparken i Frihamnen finns bastu och pool som är gratis och öppen för allmänheten. Allt du behöver göra är att packa ner badkläder, handduk och ta buss 16 till frihamnen. 

Kulturkalaset
Från den 15 till och med den 20 augusti fylls Göteborg av festligheter och aktiviteter så som konserter, uppvisningar och stadsvandringar. Kulturkalaset är öppet för alla och gratis att ta del av. 

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se