Metro Student tog in annons från sexklubb

Metro Student tog in annons från sexklubb

Att många studenter tvingas extraknäcka för att försörja sig är inget nytt. Det har tidningen Metro Student Magazine tagit fasta på, och säger sig erbjuda "relevanta jobberbjudanden från annonsörer". I det senaste numret lockade man med en helsidesannons från en dansk strippklubb, en klubb som tidningen Lundagård avslöjat även erbjuder köp av sexuella tjänster.

Annonsen, som endast publicerades i Metro Student Magazines Malmö/Lund-edition, föreställer en halvnaken kvinna som dansar mot en strippstång, och uppmanar svenska tjejer att "tjäna stora pengar" genom att dansa och vara sexiga, samt genom privata danser. När Lundagård ringde upp klubben och låtsades vara en potentiell kund fick man också veta att det går att köpa sex av de dansande tjejerna.

Metro Student Magazines chefredaktör och annonsansvarige tar på sig ansvaret för det inträffade, och skyller på bristande rutiner.
- Något liknande kommer aldrig att hända igen, säger han till Lundagård.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se