Halvtidsjobb att fixa konferens

Emmelie Carlsson och Magnus Larsson ordnar en konferrens för Psykologstudenter.
Emmelie Carlsson och Magnus Larsson ordnar en konferrens för Psykologstudenter.
400 psykologstudenter är på väg till Göteborg för två dagar av diskussioner, föreläsningar och fest.
– Det här är lite av ett oskuldsprojekt, säger arrangörerna, som har jobbat i ett och ett halvt år med förberedelserna av PS10.

Nu är det bara någon vecka kvar innan 500 personer kommer till Göteborg för konferensen Psykologstudent10. Första dagen är det öppna föreläsningar på Psykologen. Andra dagen diskussioner och fest.
– Vi lägger nog ner 20 timmar i veckan på det här nu, säger Magnus Larsson, som har arbetat med konferensen i ett och ett halvt år.

Ingen av de fem i arrangörsgruppen hade gjort något liknande innan, och de beskriver arbetet med PS10 som ett oskuldsprojekt.
– Man måste inte kunna allting när man börjar. Vi hade aldrig registrerat en domän, ringt en sponsor eller skickat en faktura innan, säger Magnus Larsson och berättar att de har fått in 200 000 kronor från olika sponsorer.

Använda sina kunskaper

Syftet med konferensen är att studenter från olika psykologutbildningar ska få träffa varandra och framtida arbetsgivare, för att få en starkare yrkesidentitet. Något som inte bara psykologstudenter behöver.
– Nej, det skulle nog gå att göra något liknade på de flesta andra utbildningar, säger Emmelie Carlsson, som var den som tog initiativet till att konferensen skulle arrangeras i Göteborg.
– Som student är man ofta passiv och tar emot. Det här är en chans att påverka och använda den kunskap vi redan har, säger hon.

För den som skulle vilja göra något liknade på sin egen utbildning, rekommenderar Emmelie Carlsson och Magnus Larsson gott om tid
– Då kan man göra lite fel, och försöka igen, utan att det är någon katastrof.
Och så gäller det att inte vara rädd för att be om hjälp. Både av kompisar, kända föreläsare och sponsorer.
– Det kan låta klyschigt, men man kan ju inte får mer än ett nej, säger Emmelie Carlsson.

text och foto: vera hovne

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se