Hållbarhetsdagen ska inspirera studenter till hållbara val

Maria Wetterstrand gästar Hållbarhet 2010 den 18 november.
Maria Wetterstrand gästar Hållbarhet 2010 den 18 november.
En toppolitiker, en eremit och några oväntade klädbyten. Det är några av attraktionerna som ska locka studenter till årets Hållbarhetsdag.
– Vi hoppas att studenterna blir inspirerade att göra hållbara val i och utanför utbildningen, säger Ida Lindbergh, Göteborgs miljövetenskapliga centrum.

I slutet av november är det återigen dags för Göteborgs studenter att fyllas med nya och gamla idéer om hållbarhet. På schemat står föreläsningar med allt från veganprofilen Sara Rudenomo till miljö­partisten Maria Wetterstrand.
– Det är jätteroligt att vi fått hit Maria Wetterstrand. Hon är en väldigt spännande föreläsare och så har hon ju faktiskt pluggat och tagit sin examen i Göteborg, säger hållbarhets-generalen Ida Lindbergh.

Viktigt perspektiv

Bland gästerna finns även Markus Torgeby, en ung man som tog sitt pick och pack, drog till Jämtland och bodde i en kåta i skogen.
– Magnus kallar sig inte miljökämpe utan ser det mer som att hans liv i skogen indirekt ledde till ett hållbart liv. Det är ett viktigt perspektiv, säger Ida Lindeberg.

Klädbytardag

Hållbarhet 2010 äger rum på Handelshögskolan den 18 november, är gratis och riktar sig främst till studenter vid GU och Chalmers. Dagen inleds efter lunch med insamling av kläder.
– Ja, vi har en klädbytardag där varje deltagare får byta två klädesplagg vid slutet av dagen. Ett hållbart sätt att förändra sin garderob, säger Ida Linde­berg.
På scen finns även bland andra spoken word-artisten Lennart Bång och vinnarna av Göteborgspriset för hållbar utveckling, Dr Ken Sherma och Randall Arauz.

stefan mathisson

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se