Fem års skillnad på Psykologen

På psykologprogrammet har medel­åldern sjunkit med fem år. Många studenter kommer nu direkt från gymnasiet, eftersom det kravet på arbetslivserfarenhet har tagits bort.

{niftybox background=#E0E0E0,textcolor=#1C1C1C,width=50%,float=right,textalign=left,font=Arial,fontsize=12px}

Läs även:


{/niftybox}Höstens nybörjare på psykologprogrammet är i snitt 21 och ett halvt år gamla. Det är en skillnad på fem år jämfört med de tre senaste terminerna, där medel­åldern låg på mellan 25 och 26 år. Nytt för hösten är inte bara antagningsreglerna utan också att behörighetskraven förändrats. Ett års arbetslivserfarenhet är inte längre obligatorisk för att bli antagen till psykologprogrammet.
– Många kommer direkt från gymnasiet den här terminen, vilket inte har varit möjligt tidigare, säger Ulrika Ganning, studievägledare på psykologprogrammet.
Kravet på arbetslivserfarenhet togs bort i samband med att Högskoleverket såg över behörighetsreglerna på uppdrag av regeringen.

vera hovne

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se