Lättare hitta rätt rum på UB

Har du svårt att hitta ett ledigt rum till grupparbetet? Vill du veta om det finns stolar till hela gruppen eller trådlöst internet? Till hösten ska ett nytt bokningssystem göra det enklare att hitta rätt bland grupprummen på alla universitetets bibliotek.

Universitetsbibliotekets bokningssystem för grupprum och datorer är inte tillräckligt flexibelt. Det går inte att ångra en bokning och avboka ett rum. Om en dator saknas eller är trasig kan inte personalen på ett enkelt sätt lägga in det i systemet, så att studenterna får veta det. För att lösa de här och många andra problem, ska ett helt nytt bokningssystem införas till hösten.
– Vi vill göra det enklare för våra användare med ett smidigare system, säger Agneta Olsson, överbibliotekarie på universitetsbiblioteket.

Ointressant vilket bibliotek

Idag är det svårt att få överblick över vilka grupprum som är lediga, eftersom du bara kan söka efter lediga rum för ett bibliotek i taget. Det vill Agneta Olsson ändra på.
– För en student är det många gånger ointressant i vilket bibliotek grupprummen finns, och därför tycker vi att man ska kunna se alla rum i första sökningen, säger hon.
Det ska också bli möjligt att få veta vad som finns i grupprummen, till exempel whiteboard, trådlöst internet och antal stolar, redan när du bokar.

vera hovne

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se