Hon blir kårernas ansikte utåt

Christina-Dackling-gus
Christina Dackling blir ordförande i Göteborgs universitets studentkårer, GUS
Hallå där... Christina Dackling, som valts till ny ordförande för Göteborgs universitets studentkårer, GUS, samarbetsorganisationen för studentkårerna vid Göteborgs universitet.

Varför blev det just du?
Jag tror att jag har visat att det händer saker där man sätter mig. Jag har varit kåraktiv ett bra tag, det senaste året som vice ordförande i GUS. Under åren har jag byggt upp ett stort förtroendekapital, tror jag, annars blir man inte vald till en sådan här post.

Vad är grejen med att jobba jättemycket, ha massor av ansvar och nästan inget betalt?
­– Jag vet att jag genom GUS gör saker som påverkar. Både för de studenter som pluggar nu, men framförallt de som kommer om några år. Jag vet att jag gör skillnad.

Har du något exempel?
– Det har i flera år varit ett problem att få tider i tentasalen, vilket har gjort att många har tentat sent på kvällarna och på helger. I år började GUS driva frågan om en ny skrivsal. Och nu har GU avsatt tio miljoner till en ny tentasal och massor av nya läsplatser. Det hade aldrig hänt utan att vi studenter hade sagt att det var viktigt.

Vad kommer GUS att göra för studenterna under nästa år?
– Vi har två fokusfrågor, studiemiljö och kursplaner.

Varför är det viktigt?
– Studiemiljön påverkar alla studenter och är en av nycklarna till att lyckas med sina studier. Kursplanerna reglerar studenternas vardag, och visar vad de kan förvänta sig av en kurs.

Vad är det läskigaste med att bli ordförande?
– Ansvaret, men det är det som frestelsen också.

Och det roligaste?
– Att få jobba med alla fantastiska personer i kårerna som brinner för att göra något för andra människor. Men också att få tala för alla studenter på GU. Det är en ära.

vera hovne

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se