Foto: Privat.

GU-studenten Tanya toppfinalist i Tech-tävling

Efter att ha blivit nominerad till Microsofts tävling Årets tech-tjej går nu GU-studenten Tanya Singh vidare till final. Spionen tar pulsen på toppfinalisten för att höra vad som väntar härnäst.

Grattis! Hur känns det?
– Det känns så otroligt bra och samtidigt overkligt, haha. Oavsett hur det går så känner jag mig redan som en vinnare. 

När fick du beskedet?
– Jag fick ett samtal från Microsoft om att jag var bland dem tre topfinalisterna för några dagar sen men det skulle offentliggöras först nu. 

Varför tror du att just du blev vald?
– Det är svårt att säga, antagligen så tyckte de om vad dem såg under assessmentdagen. Sen så hoppas jag att jag lyckades förmedla hur man skulle kunna gå tillväga för att locka yngre tjejer och ickebinära till branschen. 

 Fick du någon motivering till?
– Det fick jag säkert, men jag var så uppspelt under det samtalet att jag fick tänka på min andning, haha!

Vad vet du om de andra två kandidaterna?
– De är otroligt duktiga och har en inre glöd för dessa frågor. Jag blev verkligen inspirerad av dem. Vilka resor båda två gjort och hur de utmärker sig på respektive fält, det är fint att se. 

Vad väntar härnäst?
– Nu väntar Universum Galan den 19 mars som håller rum i Nalen, Stockholm. De har redan valt ut vinnaren men det är något vi gemensamt får reda på plats under galan. Det är självklart nervöst, men de två andra toppfinalisterna är värda detta så oavsett hur det blir så hoppas jag att vi firar detta tillsammans. 

Men du kommer att fullfölja dina studier, inte kasta dig in i något spännande jobb?
– Ja, det är planen! Jag vill lära mig mer och vill således fullfölja mina studier, sen så är jag öppen för att besöka olika arbetsplatser för att se hur dem arbetar. 

Hur förbereder du dig inför den 19:e? Laddar du på något särskilt sätt?
– Jag kommer att studera, haha. Nej, men jag kommer att intala mig själv att jag är värd detta samt höra av mig till min högstadielärare som har varit grym. Hon har inspirerat både mig och flertalet andra elever. 

Ska någon följa med dig?
– Det får vi se, det är inte spikat ännu. Det hade känts tryggt att ha någon med sig som både påminner en om Göteborg ute i Stockholm samt som kan stötta och peppa mig. 

Vad får vinnaren?
– Vinnaren blir korad som årets tech-tjej och blir en ambassadör för Microsoft mot tjejer inom tech-branschen och kan använda den plattformen för att inspirera yngre till att vilja studera och arbeta med tech. Vinnaren får även en mentor på Microsoft. 

Vem hör du av dig till först om du blir den som vinner?
– Min underbara sambo!

Lycka till Tanya!
– Tack! Förresten! En shoutout till Aida Hadzic Zukic på insitutionen för tillämpad IT som är en grym pedagog!

Vi hörs!

 

Tidigare artiklar i ämnet:
GU-studenten Tanya kan vinna stor Microstoft-tävling

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se