Montage: Stefan Ideberg /Pixabay CC00.

GU-student smittad av coronavirus - en beredskapsgrupp finns nu på GU

I fredags bekräftade Göteborgs universitet att en student bekräftats smittad med coronaviruset. Var studenten befunnit sig innan ankomsten till Göteborg, vill universitetet inte gå ut med men hen ska inte ha vistats på universitetet efter hemkomst. Studenten uppges dock ha smittats i ett riskområde och mår efter omständigheterna väl.

Göteborgs universitet fortsätter att avråda från resor till de italienska regionerna: Aostadalen, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Ligurien, Lombardiet, Piemonte, Toscana, Tento-Alto Adige och Veneto, där 15 studenter skulle befunnit sig under vårterminen. Vissa har redan lämnat och rest hem men de som fortfarande är på plats, har GU inte fattat beslut om att rekommendera hemresa. Universitet uppmanar dock studenter att hålla sig uppdaterade på situationen och följa de lokala myndigheters instruktioner noga, det uppger International Center vid GU. 

I onsdags i förra veckan upprättade universitetsdirektören Anna Lindholm, på uppdrag av rektor Eva Wiberg en beredningsgrupp som fungerar som en krisledningsorganisation där coronavirus-relaterade frågor hanteras. I nuläget har ingen information ytterligare drabbade eller andra åtgärder rapporterats. 

Som student kan du hålla dig uppdaterad via studentportal.gu.se/coronaviruset.

 

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se