Foto: Johan Wingborg/GU.

Vårdprogrammen mest populära på GU

Snart drar en ny termin igång igen och vårdyrken står högt i kurs bland de sökande – socionom-, psykolog- och läkarprogrammet toppar listan inför vårterminen på GU.

Det går att läsa i rapporten om anmälningsstatistik som tagits fram av GU inför våren 2020. Inför vårterminen ökar också det totala antalet sökande jämfört med i fjol – förra året var det 13 281 personer som sökte vårterminskurser på GU jämfört med 14 730 sökande våren 2020.

Och precis som tidigare år ligger vårdyrken i topp bland de mest populära programmen vid GU. Inför vårterminen 2020 är det psykolog-, läkar- och socionomprogrammet som hamnar högst bland de sökande. Bland de framtida kvinnliga GU-studenterna är socionom populärast och bland de manliga sökandena lockar läkaryrket mest.

För de sökande som är över 35 år gamla utkristalliserar sig programmen för specialpedagoger, yrkeslärare och socionomer som de mest eftertraktade. När det kommer till enskilda kurser är det flest förstahandssökande som intresserar sig för psykologi, juridik, företagsekonomi och vinkunskap. 

Även inför sommarens kurser ökar det totala antalet sökande jämfört med i fjol. Till skillnad från tidigare år, startar inga program under sommaren.

TOPP 5 POPULÄRASTE PROGRAMMEN VT 2020

1. Psykolog   

2. Läkare

3. Socionom

4. Sjuksköterska

5. Fysioterapeut

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se