Emma Lidskog, 2019 års mottagare av studenternas pris Guldtummen. Foto: Violetta Kovacka.

Logopedstudent tilldelas studenternas pris Guldtummen

Från hemmet i Örebro, via studier i teatervetenskap i Lund och vidare till Göteborg för att utbilda sig till logoped. Årets mottagare av studenternas pris Guldtummen heter Emma Lidskog.

 


Grattis Emma!
Hur känns det att få priset?
– Ja, men det känns otroligt fint! Jag har aldrig tidigare fått ett pris för mitt engagemang så det var oväntat.

Om du beskriver det själv, vad är det du har gjort?
– Jag har under min studietid bland annat varit ordförande i utbildningsrådet för logoped- och audionomstudenter och varit studentrepresentant i utbildningskommittén för våra program. Där har jag till exempel kämpat för att vi studenter ska slippa ha föreläsningar i salar med dålig luft, samlat in studentsynpunkter på institutionens arbete med särskilt pedagogiskt stöd, och anordnat studentevent.

Varför tror du att just ditt engagemang har utmärkt sig?
– Oj, jag vet inte! Jag har nog alltid tänkt att mitt engagemang inte utmärker sig särskilt, utan att det är en del i en kollektiv organisering. Men kanske att jag ofta tar tag i saker och ser till att de blir gjorda. Och så tror jag att jag är rätt bra på att sitta på möten!

Varför tycker du att det är viktigt att engagera dig? 
– Jag tror det är nåt jag har haft med mig från jag var liten, att om saker ska förändras måste nån engagera sig. Dessutom gillar jag att gå på möten och fika, vilket en ofta får som studentrepresentant.

Hur ser engagemanget ut bland studenter, tycker du? Är ni engagerade?
– Varierande skulle jag nog säga. Jag tror att kårengagemanget sjunkit senaste åren, men å andra sidan upplever jag att många i min närhet engagerar sig på andra håll. Jag har ju själv funderat på om studiebevakning verkligen är det jag vill lägga min tid och energi på, när det finns så mycket annat som jag nog egentligen tycker är mer akut. Samtidigt ser jag verkligen vikten av det kontinuerliga arbetet som görs av kåren, att det ger långsiktiga resultat.

Vad pluggar du nu?
– Jag är precis i slutet av mitt examensarbete på logopedprogrammet, och tar examen den 29 maj.

Kommer du att fortsätta engagera dig i din utbildning?
– Jag kommer fortsätta med mina studentuppdrag fram till examen, men sen tänker jag att nya studenter får ta över så att jag kan gå vidare till andra engagemang.

Har du några kloka råd till andra studenter som vill engagera sig att skicka med?
– Bara gör det! Det behöver inte vara så tidskrävande och avancerat. Börja med att försöka ringa in vad ni tycker skulle kunna förbättras och försök sedan hitta vägar för att förändra det. Och se till att ha mötesfika, det kan vara räddningen på långa eftermiddagsmöten!

Var kommer priset att hänga? 
– Haha, kanske på mitt nya arbetsrum!

 

Kom och se Emma ta emot priset då det delas ut i samband med Valborgsfirandet i Trädgårdsföreningen på Valborgsmässoafton, kl. 15:00.

 

Motivering

"Genom sitt engagemang i logoped- och audionomstudenternas utbildningsråd har hon på ett ödmjukt och bestämt sätt med framgång drivit frågor kring arbetsmiljö och hur studenter i behov av särskilt stöd bemöts. Hon har under sina fyra år vid universitetet förbättrat utbildningarna och gjort mycket gott för studenterna på respektive program. Årets mottagare av Guldtummen är Emma Lidskog."

Om priset:

Guldtummen är Göteborgs studenters stora pris och delas ut till en person, organisation eller ett företag som har gjort något bra för stadens studenter. Prisutdelningen sker årligen på Valborg och delas ut av Spionen tillsammans med Göteborgs studentradio K103 och Chalmers kårtidning Tofsen.
Guldtummen har delats ut sedan 2002 och mottogs då av Gudrun Balke för sitt arbete för att förbättra studenters utbildningssituation och Johan Davidsson (fredsdemonstrant).

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se