Montage: Pexels / Creative kommens CC00.

Aktiviteter under påskhelgen

Påskhelgen är snart här och även om du som student officiellt inte har påsklov, kanske du vill passa på att unna dig ledighet innan det är dags för sluttentor och inlämningar. Här kommer några tips på aktiviteter som du kan ägna dig åt om du blir kvar i stan under påsken.
 

Förutom att strosa i ett vårblommande Botaniska trädgården eller sitta bland körsbärsträden vid Annedalsseminariet har vi samlat ihop ett gäng tips på aktiviteter som du kan ägna dig åt under påskhelgen. Tipsen är både plånboksvänliga och passar alla åldrar. 

Påskfyr och brasor

Påskbrasa är en gammal tradition som förr i tiden tändes i syfte att skrämma bort onda krafter. I Göteborg lever traditionen fortfarande kvar och under helgen tänds brasor runtom i staden för att fira in påsken. 

På Ånäsfältet i Bagaregården tänds påskbrasan kl. 20:30 men besökare är välkomna redan från kl. 19:00. Mat och dryck kommer att finnas till försäljning och här kan du läsa mer om Bagaregårdsföreningens påskbrasa samt vilka regler som gäller vid eldning. Även Slottskogskolonin arrangerar påskfirande med brasa från kl. 12-16 som du kan läsa mer om här. I Göteborgs skärgård går det att uppleva påskfyrarna på bland annat Öckerö, Hönö, Hälsö, Fotö, Kalvsund och RöröHär hittar du mer information samt starttider.

 

Påsk i slottsmiljö

Söder om Göteborg ligger Gunnebo slott och Tjolöholms slott belägna. Under helgen firas påsken in med ett stort antal aktiviteter som passar både stora som små, bland annat anordnas äggjakt, konstutställningar och slottsvisningar.
 

Äggjakt 

Onsdag den 17 april anordnar Mecenat påskäggsjakt i Göteborg där du som är student har möjlighet att vinna fina priser. För att delta i tävlingen måste du vara student och ha ett giltigt mecenatkort. Här kan du läsa mer om tävlingsreglerna. 

 

Premiärdopp

Vädergudarna lovar god prognos till helgen - strålande sol och temperaturer upp till 15 grader. Passa på att ta premiärdoppet på Saltholmens kallbadhus som är ett nakenbad som har funnits i över 100 år. Kallbadhuset har separata avdelningar för damer och herrer, på området finns även omklädningsrum, dusch och bastu.

 

Påskloppis

Loppissäsongen står i full blom och under påskhelgen håller Slottskogens bagageloppis har öppet. Perfekt för dig som antingen vill fylla dina påskägg med roliga fynd istället för godis eller för dig som tänkt vårstäda förråden och vill sälja av lite prylar. 

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se