Montage: Pixabay/Violetta Kovacka.

GU-utbildningar bland de mest efterfrågade yrkena

Arbetsförmedlingen släppte igår sin rapport ”Här finns jobben”, där de analyserat framtidsutsikterna för olika yrkesgrupper. Av de tio yrken som bedöms ha störst chans att leda till jobb erbjuder GU utbildningar till nio, exempelvis sjuksköterska och lärare.

På Arbetsförmedlingens lista är det yrken inom vården och tekniska yrken inom exempelvis IT som du ska utbilda dig till om du vill ha den bästa chansen att få jobb efter examen. Generellt sett konstateras det också i rapporten att yrken som kräver utbildning har bättre framtidsutsikter än de som inte gör det.

Göteborgs universitet erbjuder utbildningar inom i princip alla de mest efterfrågade yrkena. Vårdutbildningar som till läkare och sjuksköterska hålls på Sahlgrenska akademin, tekniska utbildningar som till mjukvaru- och systemutvecklare finns på IT-fakulteten på Campus Lindholmen och utbildningar till lärare och förskollärare finns på Pedagogen.

Civilingenjör är det enda yrket på topp tio som du inte kan utbilda dig till på GU, men sådan utbildning erbjuds på Chalmers. Alla yrkena går alltså att utbilda sig till i Göteborg. Bland de utbildningar vid GU där konkurrensen kommer bli högst ingår till exempel banktjänsteman, journalist och musiker.

 

Yrken med störst chans till jobb som kräver utbildning
Barnmorskor
Civilingenjörer, ingenjörer och tekniker
Förskollärare
Läkare och tandläkare
Läraryrken
Mjukvaru- och systemutvecklare
Psykologer
Sjuksköterskor
Socialsekreterare
Systemutvecklare och IT-arkitekter

Yrken med minst chans till jobb som kräver utbildning
Banktjänsteman
Chefssekreterare och VD-assistenter
Fastighetsmäklare
Finansanalytiker och investeringsrådgivare
Fotografer
Grafisk formgivare
Informatörer, kommunikatörer och PR-specialister
Journalister
Musiker, sångare och kompositörer

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se