Foto:Violetta Kovacka.

Närmare 3000 personer samlas för att manifestera vid Medicinareberget

Idag arrangerar Djurrättsalliansen en manifestation för de labradorer som utsatts för djurförsök på Göteborgs universitet. I skrivande stund har närmare 3000 personer från hela Sverige anmält sin närvaro på organisationens Facebookevent.

Manifestationen kommer hållas utanför Laboratoriet för experimentell biomedicin på Medicinareberget från klockan 16.

Förra fredagen samlades representanter från Djurrättsalliansen på samma plats för att överlämna över 84 000 underskrifter mot djurförsöken. Manifestationen idag kommer bli mer omfattande och organisationen har fått polisens tillstånd att samlas på platsen. Daniel Rolke är talesperson för Djurrättsalliansen.
– Vi samlas på platsen och planerar för tal och slagord, säger han. 

Många har rest långväga ifrån för att delta i manifestationen. Enligt Daniel Rolke kommer vissa så långt ifrån som Norge. Han tror att det stora intresset beror på att många människor har en speciell relation till just hundar.
– Att vi sedan vet väldigt mycket om de här hundarna, vad de heter och hur gamla de är till exempel - det gör att intresset blir större, säger han.

På Facebook har många människor reagerat sedan nyheten om labradorerna kom i förra veckan. ”Det kunde ha varit vår ÄLSKADE Daisy” skriver bland annat Lena Jarlhede Svensson i evenemanget för manifestationen. ”Helt ofattbart att något så vedervärdigt kan ske” skriver Christina Kleiman. Många beklagar även att de inte kommer kunna delta, och vissa vill även bidra ekonomiskt.

Djurrättsalliansen har under veckorna som gått sedan försöken uppmärksammades velat få till ett möte med Göteborgs universitet, men universitetet har ännu inte kunnat gå organisationen tillmötes.
– Senast igår fick vi till ett samtal där man lovade att höra av sig med ett förslag om när mötet skulle kunna bli av, säger Daniel Rolke.

Han och organisationen vill samtidigt uppmana till en offentlig debatt med företrädare från Göteborgs universitet som även studenterna skulle kunna ta del av.
– Vi är givetvis beredda att ta den debatten och hoppas att den blir av, säger Daniel Rolke.

Kommer du vara på plats och vad tycker du om den här frågan? Hör av dig till oss: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se