Foto:Violetta Kovacka.

Kronprinsessan besöker GU


Kronprinsessan Victoria är på plats för att att besöka Zoologen vid Göteborgs universitet. På agendan står miljöfrågor rörande föroreningar i havet, exempelvis plast.

Kronprinsessan kommer under besöket att träffa bland andra Henrik Aronsson, professor i växtmolekylärbiologi och prefekt på Institutionen för biologi och miljövetenskap, som Bethanie Carney Almroth, docent i ekotoxikologi.

För två år sedan, då Bethanie Carney Almroth föreläste på The Ocean Conference som anordnades av FN i New York, var Kronprinsessan närvarande.
– Därefter korsades våra vägar igen i samband med Volvo Ocean Race, då hovmarskalken tog kontakt med mig för ett framtida möte, säger Bethanie Carney Almroth.

betthany IMG 0329Bethanie Carney Almroth                                                                                                                                                                                              
                                                                                                                                                                                                                                       

Påverkar just det här besäöket din forskning på något specifikt sätt?

– Det sätter lite extra ljus på min forskning, men inget utöver det. Vi träffas efter rundvisningen för en fika och mer möte än så blir det inte, säger hon.

Bethanie Carney Almroths forskning handlar om miljöeffekter av plaster och plastrelaterade kemikalier med fokus på effekter i fisk. Kronprinsessan har sedan flera år tillbaka intresserat sig för frågor som rör miljön, och i synnerhet havet. Under dagens möte på Zoologen kommer bland annat marin nedskräpning, mikroplaster och Östersjöns status att diskuteras. Senare under dagen kommer Kronprinsessan även besöka Havs- och vattenmyndigheten, med vilka Bethanie Carney Almroth samarbetar i sin förskning, för att fördjupa sig i deras arbete.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se