Foto: Violetta Kovacka.

Säg hej till Robin - Spionens nya medarbetare under våren!

Jag är ju egentligen inte den som tar plats. Snarare är jag väl en lyssnande personlighet än en talande. Men visst finns det väl en poäng med att ni läsare ska få veta vem det är som sitter och gömmer sig bakom sin byline. Journalistik handlar ju till stor del om förtroende. Vad är det jag skriver värt om ni inte kan lita på att det är sant? Så därför ska jag nu ta ett tillfälligt steg ut i rampljuset och berätta lite om mig själv.

Robin Fahlström heter jag, är 22 år gammal och har studerat journalistik vid Göteborgs universitet sedan hösten 2016. Under våren kommer jag som praktikant skriva för Spionen, innan jag tar examen i juni. Tidigare har jag sommarjobbat på Partille Tidning och Lerums Tidning, och går nu även in på mitt tredje år som skribent för Alltid Blåvitt på Svenska Fans.

Erfarenhet av studentlivet i allmänhet och Göteborgs universitet i synnerhet har jag i mängder. Efter en kort men intensiv sejour på Burger King efter studenten tog jag mig snabbt tillbaka till skolbänken för en engelskakurs. Sedan dess har jag studerat konstant. Utöver ett års engelskastudier och fem terminer journalistik har jag också läst flera sommarkurser, bland annat den klassiska grundkursen i juridik.

Vid sidan om studierna har jag ett flertal olika intressen som konkurrerar om min fritid. Fotbollen stormade in i mitt liv under VM i Brasilien 2014, och intresset har knappast svalnat sedan dess. Hjärtat pumpar för IFK Göteborg, vilket det senaste året mest varit ett långt lidande. Annars har jag koll på det mesta som händer inom musik, film och TV, vilket dock mest gynnar mig på quiz.

Jag ville göra min praktik på Spionen för att jag älskat min tid som student sedan första sekund. Men även om mycket är fantastiskt på Göteborgs universitet finns det också saker som inte fungerar. Spionen skildrar båda delarna och det ska bli väldigt roligt att få vara en del av det under fyra månader.

Men nu tar jag åter ett steg tillbaka och låter alla studenter, lärare och andra som rör sig mellan universitetets väggar stå i fokus. Och ni kan i alla fall definitivt lita på att jag vet vad det innebär att vara student. Hoppas jag vunnit ert förtroende.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se