Foto: Johan Wingborg.

Universitetet hyllar kåraktiva

I eftermiddag hålls för första gången en diplomeringsceremoni för att uppmärksamma studentkårsaktiva vid Göteborgs universitet. 
– Det är ett viktigt tillfälle för universitetet att visa uppskattning för det arbete och engagemang som lagts ner av studenter, säger rektor Eva Wiberg.

För utbildningarna i stort vid universitetet anser Eva Wiberg att det är av stor betydelse att studenter är med i utvärderings- och kvalitetsutvecklingsarbetet. Men något särskilt tillfälle att uppmärksamma och tacka studenterna har inte funnits innan idag.
– Traditionellt sett har universitetet varit duktiga på att uppmärksamma doktorer, jubeldoktorer och professorer. Men vi är inte lika bra på att visa uppskattning och belöna studentengagemanget, säger hon.

Det är 38 studenter från kårerna, eller som gjort en större insats för kårerna, som idag tackas vid ceremonin. Universitetet har arbetat i samarbete med kårledningarna och GUS för att skapa ceremonin. Kriterierna och vilka individer som ska vara föremål för uppmärksamheten har kårledningarna själva tagit fram. Förutom studenter har man bjudit GU:s ledning, dekaner och utbildningsansvariga vid varje fakultet.
– Studentengagemanget är avgörande för att ett universitet ska kunna utvecklas. Om vi verkligen menar allvar med att utveckla och höja kvaliteten, så måste vi lyssna på studenterna, säger Eva Wiberg.

Diplomeringsceremonin blir en av GU:s akademiska högtider och är tänkt att återkomma årligen. Ceremonin med mingel efteråt äger rum i eftermiddag klockan 17.00 i huvudbyggnaden vid Vasaparken och är öppen för alla studenter och anställda vid GU. 

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se