Sjuksköterskestudenterna Jennifer Peterson och Matilda Lanner tilldelas årets Guldtumme. Foto: Violetta Kovacka.

De tilldelas årets Guldtumme!

Sjuksköterskestudenterna Jennifer Peterson och Matilda Lanner läser andra året på sjuksköterskeprogrammet vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs universitet och är årets mottagare av Göteborgs studenternas Stora Pris Guldtummen.

Med motiveringen: 
"För att genom sitt outtröttliga engagemang som klassrepresentant aktivt bidragit till att utveckla och förbättra sjuksköterskeprogrammet."

En längre intervju med Jennifer och Matilda hittar du på spionen.se i nästa vecka. 

Priset delas ut i Trädgårdsföreningen i samband med Valborgsfirandet, måndag den 30:e april klockan 14:10. 

 

Om Guldtummen

Guldtummen är Göteborgs studenters stora pris och delas ut till en person, organisation eller ett företag som har gjort något bra för stadens studenter. Prisutdelningen sker årligen på Valborg och delas ut av Spionen tillsammans med Göteborgs studentradio K103 och Chalmers kårtidning Tofsen. Priset delas ut sedan 2002 och mottogs då av Gudrun Balke för sitt arbete för att förbättra studenters utbildningssituation och Johan Davidsson (fredsdemonstrant).
Förra årets pristagare var Moa Persson som är hållbarhetskoordinator med fokus på studentmedverkan, på Göteborgs Miljövetenskapliga Centrum vid Göteborgs universitet och Chalmers.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se