Kårägda Fysikens gym på Andra Långgatan lockar många – men få studenter har råd att träna på anläggningen, som dessutom kan tvingas flytta. Foto: Lina Söderström

Fysikens nya lyxgym kan tvingas flytta

Trots de höga priserna har Fysiken Andra Lång lockat många de första månaderna. Efter klagomål från grannarna måste nu verksamheten ändras.
– Vi kan komma att flytta från den lokalen, säger Fysikens VD Maria Ljungqvist 

Fysikens fjärde och nyaste anläggning inriktar sig på exklusiv träning i mindre grupper. Det rör sig om så kallad crossfit – en högintensiv träningsform med varierande styrke- och konditionsövningar.
– Det är för de extremt sport­intresserade. Andelen studenter som klarar avgifterna är lägre, säger
Maria Ljungqvist.
Ett årskort på de övriga tre anläggningarna kostar 3 350 kronor. Vill man även träna på Andra Lång blir priset i stället 6 500 kronor.
Fysiken ägs av Göteborgs fem studentkårer och ungefär 70 procent av medlemmarna är studenter. På anläggningen Andra Lång tror Maria Ljungqvist att fördelningen kommer att se annorlunda ut.
– Det kommer nog snarare att vara hälften/hälften, säger hon.
Just nu pågår förhandlingar med hyresvärden. Anledningen är klagomål från grannar som störs av de vibrationer som vikter och träningsmaskiner orsakar. Hur verksamheten i lokalen kommer att se ut framöver är ännu oklart.

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se