Cykeltur för studenter gav mersmak

Över hundra studenter anmälde sig till Fysikens cykelguidning för studenter. Endast 30 fick plats, men nu siktar arrangören på en repris.

Kristin Berg­lund, kommunikations- ­och marknads­ansvarig på Fysiken har varit med och arrangerat cykelguidning för nya studenter.

Cykelguidning, vad är det?
– Det var en 2,5 timmes cykeltur, från Fysiken Gibraltargatan till Fysiken Kaserntorget via bland annat Götaplatsen, Slottsskogen, Samhällsvetenskapliga biblioteket, Operan och Vasaparken. Trafikkontoret stod för cykelhjälmar, Göteborg & co stod för guiden och Returhuset stod för cyklarna. I slutet av cykelturen fick deltagarna möjlighet att köpa sin cykel.

Hur gick det?
– Det gick jättebra! Det var 100 studenter som hade anmält sig till 30 platser så vi var tvungna att upprätta en reservlista. Några köpte cyklar också. Jag tror att det var det som lockade allra mest.

Kommer ni att anordna något liknande igen?
– Ja, det blir absolut en repris till våren.

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se