Foto: Privat.

GU-studenten Uwe Fromm i karantän i Norditalien

GU-studenten Uwe Fromm sitter i karantän i den sydtyrolska staden Bolzano i Norditalien. En vecka efter att han landade i den pittoreska staden, meddelade den italienska regeringen en total lockdown.

Läs mer

Foto: Pixabay/CC00.

En krissitation som samordnats på distans

Över 400 GU-studenter befann sig runtom i världen, enligt International Centre, IC, när coronaviruset började sprida sig. Hur de mår, om de stannar eller lämnar, om de universitet de finns vid håller stängt eller öppet och om de kan plugga på distans blev de frågor som snabbt skulle bockas av och sammanställas. 

Läs mer

Foto: Natalie Greppi/ GU bildbank.

Delar av konstnärliga fakulteten kan komma att öppna

Institutionerna vid Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet ser nu över möjligheten att öppna upp lokaler för en del studentgrupper då vissa kurser och delmoment inte kan genomföras på distans.

Läs mer

Foto: Privat.

Möt Gus nya viceordförande

Hur känns det nya jobbet, vad vill hon genomföra under terminen och får henne att skratta hysteriskt? Vi har tagit pulsen på Julia Nyberg som tar över som ny viceordförande för Göteborgs universitets studentkårer.

Läs mer

Foto: Violetta Kovacka.

Valborgsfirandet 2020 ställs in

Göteborgs universitets årliga Valborgsfirande i Trädgårdsföreningen ställs nu in på grund av covid-19 och risken för smittspridning, det meddelar Dennis Dehiller som är eventansvarig för Göta studentkår vid Göteborgs universitet.

Läs mer

Foto: Johan Wingborg/GU.

Endast ett Servicecenter öppet för besök

Med anledning av coronaviruset och risken för smittospridning har GU stängt fyra av sina fem Servicecenter. Servicecenter i Vasaparken är det enda som håller öppet för besök.

Läs mer

Foto: Pexels/CC00.

Så här hanterar du omställningen till distansstudier

För Göteborgs universitets studenter ser numer vardagen annorlunda ut - föreläsningar, seminarium och grupparbeten har flyttats från universitetets lokaler till digitala plattformar. Hur gör man för att hålla igång studiemotivationen på hemmaplan och vad kan man göra om oron för Covid-19 tar över? Spionen har pratat med Ann-Sophie Lindqvist Bagge, docent, legitimerad psykolog och universitetslektor i hälsopsykologi, om hur att hantera den nya tillvaron och eventuell oro.

Läs mer

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se